Annick Truyts

Annick Truyts (°1971) begon haar muziekstudies aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek-Woord-Dans te Heist-op-den-Berg, waar zij pianoles volgde bij haar mentor Jetty Goeseels. In 1989 behaalde zij de regeringsmedailles voor piano en kamermuziek.

Daarna zette zij haar pianostudies voort aan het Koninklijk Muziek Conservatorium in Antwerpen. Zij volgde er les bij de befaamde pianopedagoog Jacques De Tiège. In 1995 behaalde zij het diploma Meester in de muziek.

Sindsdien geeft zij pianoles, begeleidingspraktijk en samenspel aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Heist-op-den-Berg. Naast het lesgeven treedt zij op als pianiste in kamermuziekverband. Zij verleende reeds vaker haar medewerking als begeleidster en repetente aan verschillende koren, waaronder het Gemengd Koor Cantate in Aarschot o.l.v. Frans Lambrechts, Arti Vocali in Antwerpen en het Leuvense kamerkoor Tourdion o.l.v. Dirk De Nef, Gemengd Koor Lejra o.l.v. Geert Vermeyen en het kamerkoor Helicon in Lier o.l.v. Geert Hendrix. Zij nam tevens als pianobegeleidster deel aan internationale koorweken in Frankrijk, Italië, Duitsland en Oostenrijk.

Als soliste met orkest speelde zij reeds het pianoconcerto in A, KV 414 van W.A. Mozart, het concerto voor twee piano’s in Es, KV 365 van W. A. Mozart en Carnaval des Animaux van C. Saint-Saëns samen met pianist Tom Hermans en het Eerste pianoconcerto in C, op. 15 van L. van Beethoven, onder leiding van André Walschaerts en Herman Engels.

In juni 2017 voltooide zij de Dirigentenopleiding Vocale Muziek aan de Stedelijke Academie Muziek-Woord-Dans te Lier. Zij volgde er lessen koordirectie bij Marleen De Boo, Tom Johnson, Koen Vits, Roeland Daems en Kristien Vercammen. Tevens volgt zij er sinds enkele jaren een zangopleiding bij de ervaren zangpedagoge Mady Bonert. Zij zingt als sopraan bij Koor Helicon uit Lier o.l.v. Geert Hendrix.

In Mechelen dirigeerde zij het kinderkoor Kolor. Aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek-Woord-Dans te Heist-op-den-Berg leidt zij een jeugd- en een volwassenenkoor.

In november 2014 volgde zij Koen Vits op als dirigent van Koor Dennegalm.

Sinds juni 2017 dirigeert zij Koor Anahita uit Keerbergen.